štrůdl z domácí pekárny-kynutý

Potřebné ingredience
3 dcl mléka *
30g cukru *
1/2 lžičky soli *
2 žloutky *
75 g rozpušťeného sádla (ne horké) *
550g polohrubé mouky *
1 balíček pudingového prášku *
půl sáčku droždí s ptákem *
Postup přípravy
do domácí pekárny dáme všechny ingredience přesně v tom pořadí, jak jsou zapsány. (nejprve tekutiny, potom mouka a droždí)
Zapnout program: těsto a za hodinku a půl máme plnou nádobku peřinkově měkkého kynutého těsta.
Pak rozdělit těstíčko na 4 kusy, trošku potřít rozpuštěným máslem, poklást jablky (na plátky),sypat skořicovým cukrem, rozemletými oříšky. Pokud chcete kyselejší- můžete zakápnout citronem, ale já to dělala z letních jablíček, tak ta jsou kyselá dost.
Okraje potřete vejcem a zaviňte, dejte na vymazaný plech máslem,štrůdlíčky propíchejte vidličkou, potřete vejcem a nahoru dejte posýpku.
Pečte ve vyhřáté el. troubě na 190stupňů- neměřila jsem to, ale asi 12 minut .

na štrúdlíček se výborně hodí letní jablíčka- žňovky

těsto na 4 díly- každý díl trošičku rozválíme- moc to kynuté těstíčko nemačkat válečkem, a dáme do toho štrůdlíčku všechny ty dobroty

před pečením nezapomeňte štrůdlíčky propíchat vidličkou!!!

mezitím, co jsem pekla, děti rozsypaly rýži a já po tom vrávorala, jak Jura Jánošík na hrachu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé